Detta har hänt

Nu har det varit några dagar utan någon händelse här på bloggen men desto mer har hänt utanför internet.

I tisdags morse möttes vi upp på Fjällsport klockan 07:30 med utekläder, pimpelspön och turskidor för att bege oss iväg på årets personalfest. Plats var för oss okänd men när vi passerade storlien så förstod vi att det var norge som var målet och endast ett par kilometer efter gränsen så svängde vi in på anläggningen teveltunet (www.teveltunet.no) och lastade ur bilen.
Sedan blev det en hel dags fiske följt av mat och badtunna för att sedan krypa ner i en skön säng och kliva upp för lite lerduveskytte och ytterligare fiske dagen efter.
Tack så mycket Fjällsport och mina kollegor för en himla trevlig tur!

    

Nu har flugfisket börjat tina fram! Har ni nån rolig vinterflugfiskebild som ni vill visa upp, skicka den gärna till mig med en bildbeskrivning så hamnar den här.



Gevsjöfisket

Gevsjöströmmen brukar leverera sommartid men även gevsjön under vintertid och så även denna vinter. Fisket där har varit bra i år och det är många som fått dra upp en fin röding att ta hem till stekpannan.
Igår var det dock dags för en öring modell större, en semesterfirare ramlade in i butiken, lätt anfådd och var tvungen att köpa mer maggot. Med andan i halsen så berättade han att under dagen lyckades han dra upp en öring på dryga 2 kilo.
Hatten av och stort grattis!

Lugnet lägger sig

Men fiskesuget bara ökar, jag stillade min iver något i måndags då jag promenerade ner på storsjön för lite kikpimpel i solskenet. Det blev en härlig förmiddag med kaffe och grillkorv med räksallad på stranden och någon timmes fiske.
Planen var dock att göra årets flugfiskepremiär i ån uppe i Olden igår tisdag men det satte ett hiskeligt blåsväder käppar i hjulet för så jag får skjuta på den turen till veckan.

Annat som hänt är att flugbindningsdelen i butiken har börjat ta form och lite av vårens nyheter har hamnat på väggarna. Med ordern på diverse material så fick jag även med två linor från guideline som ska testas, jag bugar och bockar!



Den ena är egentligen en lina lämpad för kustfiske och är en stum slowintermediate-lina som jag har satt förhoppningarna på att den ska fungera perfekt för nymf/streamerfiske i strömmarna här runtomkring.

Den andra är det inga konstigheter med, det är en helt vanlig flyt WF-lina och kommer att ingå i vårt sortiment under sommaren.

Ska bli kul att sätta dessa två på prov och se vad de levererar!



 

Solen skiner över skidåkarna!

Idag är det återigen kanonväder och jag avundas er som får knäppa på er turskidorna och ge er ut på fjället! Njut i fulla drag av vårsolen och gott fika!

Det börjar också att dra ihop sig mot flugfiskesäsong och det kryper i kastarmen, det är inte omöjligt att det blir en sväng till favoritvattnet för att blöta några flugor på tisdag och kanske lura någon öring.

Funderar du på att komma upp för en guidad fisketur i sommar så hör av dig redan nu för att få bästa möjlighet att bestämma datum själv och kanske pricka in det där fisket du hoppas på!

Men ännu ligger isarna och snön är inte borta så mjölka ur det sista ur vintersäsongen medans det finns tid!

Ha det fint!


Påskhelgen är över

En lång och härlig påskhelg har nått sin ända. Det har varit mycket folk i farten och många trevliga semesterfirare i butiken som har skvallrat om gassande sol på fjället och t-shirtfiske på sjöarna.
Men det kan jag unna dom, för om jag bara får en sån dag så kan jag leva på den länge och väl, efter den här veckan har jag två, det klarar jag mig på ett tag. :)

Påskdagen blev en familjepimpeltävling på storsjön under klarblå himmel med priser från Lundhags och Fjällsport.

 
Några av de ihärdiga fiskarna

                                  
Morbror med dagens största fisk                   Pimpeltävlingens vinnare med totalt 8 fiskar

Nu ser det ut som att helgen också skall ge lite sol så ladda för en dag på fjället, då blir den kommande arbetsveckan mycket enklare!


Regn och rusk

Ett skitväder utan dess like har dragit in över dalen och till följd av detta så blev dagens pimpeltävling på åresjön inställd. Tråkigt!
Men väderleksrapporten lovar bättre väder mot helgen och om det kan bli minus på termometern åtminstonde om nätterna så fryser det till och kommande pimpeltävlingar kan få starta planenligt. Vi hoppas!

Dagens "åre idag" har lite matnyttigt om pimpelfiske och saknar du ditt favoritblänke eller bara har fått slut på maggots, titta in hos oss och fyll på förråden!



RSS 2.0