På turskidor i nyfallen snö

I lördags bar det av på en liten tur uppe i Ullådalen, riktigt härligt väder och kylan hade lagt sig lite så när vi lämnade parkeringen var det inte mer än -13.
Vid Ullsjön så tog vi sikte på vindskydd med en kopp kaffe som mål och väl där så stötte vi ihop med en av Årés urinnevånare, född och boende i just Åre. Dom är sällsynta men visst finns dom och har du tur så kanske även du stöter ihop med någon av de kvarvarande.
Dom kännetecknas ofta med en hurtighet som slår många av våra grannar (norskarna) på fingrarna och de flesta har någon typ av klubbemblem fastsytt på sin längdåkarjacka. Inte att förglömma är även att de erbjuder ett mycket trevligt fikasällskap :)

Väl hemma så rundade vi av med lite skidskytte och te framför tvn. En härlig dag!

Efter det så har snön fortsatt att falla i sakta mak så nu är det ca 30cm runtom i skidsystemet, ganska likt många isar som ligger runt just 30cm i tjocklek, så packa ryggsäcken med en fläskbit och pimpelspö för att njuta lite av livets goda!

Tills nästa gång



Peter har gjort första turen!

Både skoter och fiske blev det då Peter gav sig ut på hemligt vatten i förrgår.
Tydligen så hjälpte det att klaga lite om våra snöförhållanden här på bloggen för precis efter det så kom Kung Bore till dalen och snön började falla. Nu har vi några decimeter nysnö och kylan har även den slagit till då kvicksilvret hade sjunkit ner till -22 grader imorse när vi slog upp dörrarna till butiken.

Fisketuren för Peter gick bra och han kunde stoltsera med fyra Rödingar och en Öring halvkilosklassen då han vände hemåt igen. Skoterföret är dock sådär fortfarande då tidigare snöbrist gör att den nyfallna snön ligger direkt på backen, då bär det lätt igenom så akta boggien på skoter och belaget på skidorna om ni ska ge er ut ospårat.

Hemma har den nyinskaffade snöslungan fått jobba lite och skotrarna har fått komma ut även i Kluk.
Det är härligt med vinter!

I väntan på....

....tomten och snön är det som gäller för tillfället. Plusgrader och nederbörd i form av vatten har haft sitt grepp om Jämtland allt för länge. Isarna har dock blivit bra på många ställen då snöbristen och veckor med kallgrader har gett en fin kärnis, men att ta sig till favoritplatserna på skidor eller skoter är fortfarande en tur som går över stock och sten istället för vita vidder.
Det är tråkigt med den sena vintern i år men vi håller tummarna för rejäla dump framöver då vi nu har slagit upp portarna och laddar för en ny skidsäsong!

Öppetiderna är frånochmed i fredags återigen 09:00-18:00 sju dagar i veckan och tittar ni in så möts ni av lite smått folkskygga jämtar och glada miner :)
Lustigt det där hur man precis har vant sig vid lugnet och rätt vad det är så fylls byarna med trevliga turister och karusellen är igång igen. Det tar ett litet tag att vänja sig vid den nya lunken men att jobba i Duved eller Åre en vinter är väldigt roligt och givande med nya ansikten och härliga människor hela tiden.

Nu kom Peter precis tillbaka från lunchen och har funderingar på att trotsa barmarken och dra igång skotern imorrn för att pröva fiskelyckan, det ska bli intressant att höra hur det kommer gå.

Men nog om detta, åk nu iväg till närmaste luciatåg och njut av denna söndag med glögg och julstämning! Kanske en sväng in på julmarknaden i Åre eller ladda för den i Duved nästa helg!

Ha det fint!




RSS 2.0