Sista turen imorgon..

Imorrn bär det av för den sista turen för vintern!
Lill-Mjölkvattnet är målet så vi knäpper på oss skidorna, laddar med maggots och spön, lastar fjällpulkan och skidar iväg imorgon förmiddag.
Denna gången blir det övernattning i tält för att kunna fiska så mycket som möjligt nu medans isen ännu ligger.

Tills bilder från kommande tur kommer upp så kan ni ta en kik på Albin som följde med på Väster-Noren, snålblåst och snö stoppas bäst med ett hederligt renskinn.


En stolt fiskare!

Då vi fiskade mer än vad vi knäppte kort under dagarna i Medstugan så blev det inte så många, kort alltså, men här nedan har vi Lindha som lyckades få en fin fisk på turen i tisdags.
Här sitter hon beredd på nästa napp men går med på att visa upp fångsten innan hon fortsätter fisket.



Som jag skrev tidigare hade vi helt fantastiskt väder under tisdagen och vi konstaterade att turskidor är verkligen rätt sätt att transportera sig på i fjällen. Tyst och lugnt med fågelsången i bakgrunden som har kommit i full gång nu när vårsolen värmer!



Jag och Peter stannade till vid ån innan hemfärd och middag för att prova några kast. Det resulterade i två förlorade drag, ingen fiske och stora förhoppningar om sommaren. Det var så härligt att bara sitta där nere, lyssna på bruset och drömma sig bort till varma kvällar. Skillnaden var bara att nu är det myggfritt så det var riktigt skönt. 



Hoppas att ni blir inspirerade för att packa ner fiskegrejorna , dra på er stövlarna och komma till Jämtlandsfjällen i sommar för några dagars avkoppling och bra fiske!

Säsongsavslutning!

Nu har vi avslutat vintern på Fjällsport med två dagars fiske uppe i Medstugan. Otroligt härligt väder igår och vi lastade ryggsäckarna med pimpelspön och mat för att kliva i turskidorna och åka ner på Medstugssjön. En oförglömlig dag som rundade av vintern på ett trivsamt sätt i glada vänners lag.
Lindha fick en jättefin röding kring halvkilot och Lena tog en liten som fick gå tillbaka. Det har varit lite trögt fiske den senaste tiden i fjällen, kanske väntar dom på vårfloden innan det händer nåt mer, men bara att vara utomhus är väldigt skönt!
Bilder från turen kommer snart upp så i får se hur fint vi hade det!

Veckan som varit

Nu börjar den lida mot sitt slut, både denna vintersäsong och veckan som varit.
Det har hunnit bli lite fiske senaste dagarna, haspelpremiär i Brasta, rödingfiske i Väster-Noren och lite kikmete nere i Storsjön. Det är otroligt vad mycket bra och varierande fiske som bjuds här i västjämtland!







I Duved så kör liftarna sista dagen för säsongen och snart finns varken snö eller isar kvar, det har sannerligen varit en lång och härlig vinter men nu ser vi fram emot sommaren!

Hemma så är flugstädet skruvat vid köksbordet och flugor inför sommarens fiske börjar ta form, det är en härlig tid nu innan allt drar igång! Rullarna kommer fram för smörjning och linor byts ut, en del krokar på både drag och wobblers ska brynas och flugaskarna ses över.
På nattduksbordet ligger senaste numren av olika fisketidningar för att stilla suget en aning innan nattlampan släcks och inatt drömde jag att Peter skulle ut och Uttra på Åresjön. 
Ja vi bara längtar och väntar, men som man säger; den som väntar på något gott.....

Väster-Noren

Idag Fredag blev det guidning på Väster-Noren. Avfärd från Duved klockan 07:00 och sen fiskade vi i snöyran fram till 12:00. Tyvärr var dom inte riktigt på taget men av Mats och hans grabb Albin så lyckades Mats dra två stycken Rödingar, en matfisk, den andra fick gå tillbaka. Flurigt väder och snålblåst stoppade inte, vi hade det bra och för att få lite lä så tände vi upp och värmde oss med en panna kaffe 
En riktigt trevlig tur med trevliga människor! Det är så här en dag på jobbet skall vara.

Kvällsfiske

Efter en dag på jobbet så åkte jag och brorsan ner på storsjön med förhoppning om några fina Harrar. Tyvärr blev det inga, men jag lyckades lura två skapliga Sikar trots trögt fiske i kvällssolen.

Efter en lång dag på jobbet så åkte jag och brorsan ner på Storsjön med förhoppning om att lura några fina Harrar, tyvärr var fisket trögt men jag lyckades få två skapliga sikar i kvällssolen och imorrn hamnar dom i röken.


Fjällsportfiske

Välkommen till Fjällsportfiske!
Vi är en butik som ligger i Duved och under vintrarna erbjuder vi uthyrning av skidor och det mesta du kan behöva inom vintersport. Under somrarna så är vi den STÖRSTA fisketillbehörsbutiken väster om Östersund och nu utökar vi med fiskeguidning och kurser i de olika slag.
Den här bloggen är en del av vår hemsida http://www.fjallsport.com/ och kommer att uppdateras regelbundet för att ge Dig lite inblick i vad som händer i fjällen.

Vi erbjuder guidningar över fiskevatten i Åre/Duved med omnejd och med år av erfarenhet i våra hemmavatten så kan vi ge dig den upplevese du är ute efter!
Det spelar ingen roll om du vill prova flugfiske för första gången eller vill ut på en långtur uppe i fjällen, hör av dig och berätta om vad du vill göra så skräddarsyr vi ett paket för dig!
Under sommaren kommer du att kunna komma och prova kasta med flugspö utanför butiken gratis i sällskap om minst 3 personer och gillar du det så kan du boka en kurs hos oss. Vi anordnar också kurser i flugbindning för den som är sugen på att fånga fisk på egenbundna flugor.

Hör av dig!

[email protected]
[email protected]

Fjällsport
                   09:00-17:00                 0647-26100
Fjällsportfiske          08:00-21:00                 070-2969606

Påsk!

Nu är den här! Det är torrt och dammar på vägarna, alla påskgäster trängs inne i Åre och i Duved vallar vi skidor och hyr ut grejor för allt vad vi orkar!
Lite av sommarens fiske börjar bli bokat, laxfiske med premiär 1 Juni i grannlandet Norge och lite nya vatten ska utforskas för att stilla rastlösheten under våren.
På påskafton är det pimpeltävling på Yttre Oldsjön med chans på fina priser, läs mer på www.Olden.st, och på påskdagen väntar den traditionella långturen med skoter upp till Burvattnet och hopp om stora fina Rödingar.
Senaste fångstrapporten på "hemmavattnen" kommer från häromdagen när Tommy drog upp en Öring på 1.7kg uppe i fjällen trots vattniga isar och öppna bäckar.
Nu börjar det!

RSS 2.0