Sportlov

Nu är det full rulle igen och det var ett skönt avbrott att komma in till Östersund och lyssna till föreläsningen av Martin falklind om inspelning av filmen "Gentlemannafisken" och andra roliga historier om flugfiske och upplevelser.

En till synes mycket ödmjuk man som är rolig att lyssna på och sitter på mycket kunskap och roliga berättelser.
Vi fick även se en del av hans bilder och det visade sig att han är en riktigt talangfull fotograf!
En mycket givande tillställning, tummen upp för det!


Martin Falklind



Kommer till Östersund och föreläser på Folkets Hus ikväll den 25/2 klockan 19:00, seanst aktuell i programserien "Öringfiske jorden runt" som visats i svt.
Förköp på City Shop eller i entrén, 120:-/person.

På plats kommer även Landbys att vara och förhoppningsvis visa upp lite nytt inför sommaren.

Vi ses där!


Köldeffekt!

 Nu är jag trött på snålblåst och kyla! Vill byta detta... 



...mot detta

  

Men dom härliga vårdagarna ligger framför oss och tills dess så välkomnar vi på Fjällsport alla nya sportlovsgäster upp till fjällen!


Nymfer

Ett litet smakprov på de nya nymfer som tagit form hemma vid städet under några kvällar,
alla är bundna på Kamasan B100 Shrimp st. 12 och förtyngda med blytråd för att komma ner lite djupare.

Svart guldhuvud
Thorax: Svart Icedub
Kropp: Svart gummiband
Stjärt: Några strån av svart hjorthår



Gröna gummiben
Thorax: Grön Icedub samt inbunda gummiben i samma färg
Kropp: Fly-Rite ljusbrun
Stjärt: Några strån av hjorthår


Orange räka
Thorax: Orange Icedub
Kropp: Glaspärlor från panduro
 

Väldigt enkla flugor att binda och den sista ska bli intressant att testa, jag gillar att den svart bindtråden skiner igenom pärlorna och speciellt vid stjärten där jag har avslutat. Försöker komma på något bra att binda in som stjärt och funderar på rävhår, får se vad som passar bäst.

Ny regi

Det är alltid roligt med något nytt så nu kör vi ett nytt utseende här på bloggen och fortsätter med flugbindandet inför sommaren.

Mitt senaste inköp är glassbeads för huvuden, jag skickade min sambo till panduro där hon inhandlade en orange och en rosa påse med 2250 pärlor vardera för det ringa priset av 42:-/st.  
Har gjort några varianter av dessa och har även en ide som jag försöker förfina med en kropp av pärlor, det ger en bra segmentering och flugan får en liten tyngd då pärlorna är av glas.


 

Men sätt er nu framför tv:n, njut av Anjas bronsmedalj (vilken kvinna och vilken prestation!) och håll tummarna för Björn Ferry.


Röding

Inrapporterad fångst från Kösjön


Resultatet av chefens ledighet en fin februaridag.


Flugbindning och skidåkning

Det är inte så dumt att spendera dagen i skidbacken för att sen åka hem, äta god mat och binda flugor. Det är ungefär så en ledig dag borde fördrivas :)

Har börjat fundera på nya mönster och då förtyngda nymfer är något av det jag använder mest så har det börjat bindas en hel del nya kreationer.
Min sambos förråd av pärlor som jag egentligen tror är till för smycken har börjat att hamna i flugbindningsbänken så nu sitter det huvuden i massa spännande färger på de nya nymferna.

Har också hittat börjat kika lite på youtube för nya tips och hittade bland annat denna:
http://www.youtube.com/watch?v=v19EXC3yPcc

Detta är också en intressant variant som går att variera i oändlighet med ribbing, förtyngning och färger.









Senaste veckan

Det har blivit idel skoteråkande och väldigt mycket njutande de senaste dagarna. Bland annat har det hunnits med en tur till Kösjön som bjöd på Röding och kolbullar.
Kylan verkar dessutom äntligen ha släppt greppet om Åredalen och nu har det istället snöat en del de senaste dagarna. Härligt att det äntligen börjar lukta vinter på riktigt! Skoterlederna blir plattare, offpisten fylls med lössnö och myrgräset som har stuckit upp överallt har hamnat under det vita guldet.

Jag har också börjat sukta lite efter nya flugbindningsprylar för att kunna fylla på ytterligare, då det på något vis alltid saknas de här smågrejorna som behövs för den extra lilla finishen. Gjorde en liten testbesällning för att kolla in lite nya saker från Guideline som har ett otroligt brett och komplett sortiment för såväl rödingflugor i stl. 18 till gäddflugor modell julgran.
De håller en bra kvalite till ett vettigt pris så i sommar kommer flugbindningshyllan att fyllas med ett enklare bassortiment från just Guideline.
Det är riktigt kul att kunna erbjuda kvalitativa produkter som fungerar och när jag stänger ner butiken för dagen och senare på kvällen kliver i mina vadare, tar flugspöet i handen och knyter på en egenbunden fluga så är det i princip samma saker jag använder som vi säljer. Det känns tryggt att kunna erbjuda den kvaliten även till en nybörjare eller semesterfiskare utan att behöva tumma på vissa saker.

Men nog om detta.

Tills nästa gång!



 

RSS 2.0