Så här bra kan man ha det.

  
Detta var några bilder från turen på Väster-Norén då vi åkte runt med båten och drog lite drag samt att vi stannade till, kokade kaffe och kastade lite från land. Härligt!




En bild från Olden i torsdags då vi hade riktigt bra torrflugefiske, på grund av detta så blev det såklart så att kameran fick ligga inne på land mestadelen av kvällen, men vi hade det bra ändå!





Och tills presentationsbilden har valts ut och hamnat på sidan, en hälsning från mig.

Härliga dagar!

Sommaren och värmen har äntligen hittat till Jämtland och det har varit ett par härliga och händelserika dagar!

Fisken har kommit igång och nu gäller det "bara" att välja rätt fluga så kommer du inte hem tomhänt. Under veckan som varit så har det blivit två guidningar, några fisketurer på egen hand och även en del timmar i solen.
Det har tagits en hel del kort som ska redigeras men efter detta så kommer dom att hamna på bloggen så ni kan följa fisket här hemma i Jämtland.
Idag så åkte vi med familjen över till vårt hurtiga grannland och på hemvägen så kunde vi inte göra annat än att stanna till på en av de många fina ställena längs Stjördalsälva och prova lyckan, tyvärr ingen lax denna gången heller men med detta vädret är det inget att klaga på.

Så här kan en fiskebild se ut i Juni´s högsommarvärme!



Resten av bilderna kommer imorrn så kika in då igen.
Skitfiske!

Ljusa kvällar och sena nätter.

Det är så otroligt skönt att vara ute och fiska i detta väder! Och vilket fiske sen! Var i Olden igår och drog öring på Öring på Öring, torrflugefisket var i full gång och vi hade en mycket rolig kväll! Dagen dessförinnan var det båtguidning på Väster-Noren där vi dock kammade noll men hade riktigt skönt väder och några härliga timmar på sjön (bilder kommer) och sen ikväll var det en tur till Kvissleströmmen, även det en guidning, med fina Harrar i sikte.
Vi startade fint och presenterade våra dagsländeimitationer med påslag som resultat. Senare slutade vaken och vi tog kaffepaus för att fortsätta, utan resultat! Vi kunde inte räkna ut varför dom inte tog, vi provade och bytte och krånglade, till slut hade jag gått igenom alla de möjliga sorter i flugasken och vi kliade oss i huvudet. Vad äter dom?
Vi knatade tillbaka till första stället och träffade där på en fiskare som hade knäckt koden och var villig att dela med sig.

Kvissleströmmens hemlighet ligger nu i flugasken och ruvar!

Vi syns i Kvissle!

Finväder och fiske

Det brukar inte vara då man får mest fisk men ack så trevligt man har! Med på gårdagens tur så fick vi med oss en nyinflyttad Årebo med rötterna i Smålands mylla.
Efter att Fjällsport slagit igen portarna vid 16.00 så knatade vi ner vid Karolinermonumentet för att prova nere vid älven, jag lyckades kroka en lite Öring omgående som fick gå tillbaka och förhoppningarna steg. Men vi fiskade idogt vidare utan resultat och beslutade för en middagspaus innan vi skulle fortsätta igen runt 21.00.

 

Sagt och gjort så vara vi tillbaka igen vid 21 och svingade våra spön. Inte ett liv.
Vi fiskade och skrattade oss igenom en mysig kväll och strax innan vi begav oss hemåt så lyckades smålänningen Dan ta en Öring som även den fick gå tillbaka.



Men mitt i fisket så hörde vi flera rejäla plask följt av några huvuden som var på väg över älven, det visade sig vara en hel Bäverfamilj som var ute på en simtur. Jag tror aldrig att jag sett så många Bävrar på en och samma gång! 4 stycken räknade vi till, det var ett roligt avbrott i kastandet.

Imorgon bär det ut igen och då med Väster-Noren i sikte och nyanlända sörlänningar som vill ut på fiske, kul att intresset är så pass stort i byn och att många vill ut för att fånga storöringen!


Midsommardagen

Startade med en kopp kaffe och sug efter fiske men fortsatte med jobb på Fjällsport.
Många som var in och köpte fiskekort och lämnade rapporter idag, fisket börjar komma igång på allvar i älven och till veckan så är förhoppningarna höga när temperaturen skall stiga.
När dagen var slut så ryckte jag med mig ett av våra Pool12 kursspön för ett test och svängde ner en snabbis i tegeforsen för att stilla suget.
En Öring som fick gå tillbaka blev utdelningen och det var en Muddlervariant som lockade till hugg.
Kropp av hare som dubbades in med ovaltinsel i guld och och sedan en väl tilltagen hjorthårsvinge.

Åre´s storfiskare Lunkan tittade också in under eftermiddagen och drog lite fiskerapporter innan han jäktade vidare, titta även in hans blogg på arefiske.blogspot.com

Det var lite kort om dagens äventyr och imorrn så blir det jakten på storöringen med rapport som följer på måndag.
Tills dess, knyt upp era favoritflugor bryn krokarna på spinnarna och kom in på Fjällsport för att lösa fiskekort. I veckan drar det igång!

Klen uppdatering

Har legat sjuk sen jag kom hem från Norgeresan och har därför varit lite dålig på att uppdatera men nu ska det bli!

I går Onsdag så träffades vi återigen i Duved för lite flugfiske på land. Med oss denna gång så hade vi bland annat långväga gäster från Australien, av en händelse ville dom lära sig flugfiska och droppade in på butiken 20 minuter innan vi började. Riktigt roligt om än dock lite knepigt att lära ut på engelska men dom fick till snitsen och skulle sedan fiska sig ner genom Sverige till Stockholm och sen flyga hemåt.

För att kunna hålla lite statistik över hur många som kommer och är med på onsdagarna så vore det perfekt om du antingen anmäler intresse i butiken eller skriver en kommentar här på bloggen. Du är självklart välkommen även om du inte anmält dig men gör det gärna!

Nu har vi dessutom fyllt butiken med nytt och fräscht! Väggarna är fulla med Rapala, spinnare och drag så är det något du behöver så kan du ge dig tusan på att vi har det. Snart kommer också lite flugbindningsmaterial och därmed så kommer vi att börja med kurser inom detta.
Om det är något du är intresserad så ring eller maila så berättar jag mera.

Här kommer lite bilder från förra veckans prova-på

    

Det var några tappra själar som trotsade vädret och alla ville ha tips så det blev inte så mycket fotande men desto mer att visa och lära ut. Kul!

Skitfiske på er!




Prova på kvällar

Som ni säkert redan vet så har vi prova-på kvällar där ni får känna hur det känns att kasta med flugspö. Varje onsdag under sommaren så ses vi och nu senast var det flera stycken som hittade till Fjällsport och fick känna på våra spön.
Grymt roligt att ni kom och känner du som läser att det vore intressant så välkommen nästa gång.
Det blir lite tips och trix för både den som provat förut och den som är nybörjare, har du ett eget spö så ta gärna med det annars så har vi flera spön som ni får testa.

Återigen i Jämtland

Igår eftermiddag kom vi tillbaka till kylan i Sverige efter två härliga dagar i Norge och Stjördalselva. Tyvärr ingen fångad fisk men jag hade ett hugg och vi såg totalt 7 Laxar så dom finns där.
Turen som mer var i syfte att hitta fina ställen blev riktigt lyckad!
Området nedanför Meråker är riktigt fint och det finns många campingar att välja på, dom flesta har också stugor om man inte som vi har med sig husvagn.
Det finns vissa sträckor av älven som ägs och drivs av olika campingar och då löses fiskekort på plats. Sen tillhör många zoner av älven SJFF (Stjördals Jakt & FiskeFörening) och då löses ett kort för just dom sträckorna (som är utmärkta med vita skyltar).
Att tänka på om ni ska åka dit är att man måste även lösa ett statligt fiskekort kallat fisketrygg för att sedan få lösa fiskekort över älvarna. Detta är ett årskort och löses lättast på www.inatur.no och detta bevis ni får där skriver ni ut och visar upp på plats.
Lite bilder från turen kommer upp senare.

Stjördalselva

Om några timmar åker vi!
Spöna är packade, husvagnen sitter på bilen och maten är inhandlad. Det ska bli riktigt spännande, vattenståndet ska vara bra och det ska ha gått upp mycket lax.
Det kan mycket väl vara läge för nytt laxrekord.
På onsdag kommer jag tillbaka för att kasta lite med er utanför Fjällsport, strax efter 17:00 så är kaffet varmt och spöna står mot väggen.
Vi syns där!

Bilder från i Söndags



Det är fint att fiska med Oldklumpen i bakgrunden. Olden är ett av dom områden som jag fiskar mest på och som erbjuder ett mycket bra och varierande fiske.
Under vå kväll så hann vi med nymfer i strömmande vatten, lite större muddlers efter vakande Öring i lugna sel och tyngre streamers i riktigt strid ström.





Du som vill boka en fiskeguidning till detta område kommer inte bli besviken. Med dom vatten och möjligheter som finns här uppe så kan du få prova på det mesta under en och samma dag!



Allt fiske kräver en liten stund på stranden med kaffepannan över elden och en bit rökt fläsk, underbart!

Norge

Blir uppskjutet till nästa vecka istället så det blev ingen premiär, istället stannar jag hemma och torrkastar lite fluga med er i Duved imorgon!
Som tidigare skrivet, klockan 17:15 utanför Fjällsport så samlas vi och ni får prova kasta med flugspö.
Vi har inte riktigt bestämt målet för turen till Norge än så om någon av er har bra tips för flugfiske efter lax i Trondelag så skriv gärna i kommentarsrutan!


Sen senaste inlägget så har jag hunnit vara iväg på ytterligare en tur till Olden som gav några fina fiskar och ännu flera fina kort som kommer upp snart. Lite mindre vatten än senast och lite bättre väder bäddade för fint flugfiske och vi hann med ett flertal fiskespots innan vi packade grejorna och åkte hem vid ett-tiden. Nu blir det aldrig riktig mörkt så det är en härlig månad som ligger framför oss fiskare och nattugglor.

RSS 2.0