Mygg och kokkaffe

Igår var det fiskeguidning på schemat och tillsammans med familjen Levander så styrde vi kosan mot Gevsjöströmmen, lite mindre vatten där än i Indalsälven men ändå mycket.
Smågrabbarna stod och kastade från land och provade alla de möjliga drag utan lycka, vi gick sedermera över till flöte och Öringen tycktes gilla agnet men inte att fastna på kroken.
Under tiden så stod herr Levander utvadad och provade för första gången att flugfiska och allteftersom kvällen gick så blev kasten lugnare och säkrare, han började få in känslan för det innan det var dags för kaffe.

Vi satte oss och kokade en panna under tiden som vi blickade ut över vattnet för att få se en del lite mindre vakande Öringar. Värmen har sakta kommit tillbaka och förutom att kläckningarna av sländor kommer igång så gör även myggen det. Det bekom oss dock inte så mycket då vi kunde sitta och titta på en å som skulle göra sig bra på en akvarell i någons vardagsrum, det är vackert därute.

Jag träffade även "redaktörn" som hade letat sig tillbaka efter många års frånvaro och ville prova lyckan tillsammans med en skicklig flugbindare som hade dom rätta Öring-recepten för kvällen. Såg dom kroka av någon mindre men dom fortsatte, då vi runt 22-tiden knatade hemåt, och kanske lyckades dom lura någon större i skymningen.

Jag tackar för en trevlig kväll och gott sällskap!




 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0