Gevsjön

Ett fiskevatten som bjuder på fint fiske sommar som vinter, jag berättade igår om kvällsfisket häromdagen som givit resultat. Idag kom ytterligare en fiskare in som hade lyckats lura 4-5 stycken Rödingar i halvkilosklassen och hans taktik var tidig morgon (05:00) på ganska djupt vatten och ca 3 meter från botten. Alla har vi våra knep och just nu verkar flera av dom fungera på just Gevsjön.



Lägger även in en bild till er som längtar lika mycket som mig till ljumma sommarkvällar på gevsjönacken :)

Ha det fint!


Rapport från Gevsjön

Igår var postis och Conny ute för att prova lyckan på Gevsjön och istället för det sedvanliga tidiga, tidiga morgonfisket så skulle dom prova kvällsfisket. Dom kom in på eftermiddagen och fyllde på maggotförrådet för att sen bege sig iväg. Rapporten kom idag och postis hade lyckat lura två välmatade Rödingar i 7-hektosklassen. Kul! 
Har även fått en bild från pappas tur i helgen på mjölkvattnet som jag ska försöka lägga ut här ikväll. Det är så härligt att solen värmer, Rödingen nappar och skoterföret fortfarande håller!


Pimpeltävling på Åresjön

På skärtorsdagen den 1 april så går pimpeltävlingen på åresjön av stapeln med start klockan 11:00 utanför Holiday club. Du kan läsa mer här.

Fjällsport kommer att finnas på plats för att sälja maggots till er som inte hunnit med att ladda upp för en förmiddag på åresjön!

 

Påsken är i antågande!

Och med den kommer det ett gäng glada semesterfirare som förhoppningsvis får njuta av blå himmel, vårsol och gott fika antingen i skidbacken, på fjället eller med pimpelspö i hand.

Pimpeltävlingarna avlöser varandra i påskdagarna där Lunkan är bra på att uppdatera vad och vart det händer på bloggen årefiske. Jag vill passa på att slå ett slag för den årligt återkommande Oldpimpeln som går av stapeln på påskafton och den kan ni läsa mer om här, fina priser utlovas och ett förstapris på 12000:- i vuxenklassen samt 1000:- i barnklassen. Vi ses där!




En härlig långhelg!


Det har bjudits fyra fantastiskt sköna dagar när jag har varit ledig och avslutningen blev en solig vårdag nu idag nere på storsjön, härligt!

Igår var det singstar i Järpen som gällde med en kompis kompis, alltid trevligt med nya bekantskaper tänkte jag så vi sjöng upp och pallrade oss dit, helt ovetandes om att Mats som vi skulle till är en flugfiskare! Så jag vill härmed slå ett slag för singstar, man vet aldrig vad det leder till för bakom nästa rockballad kanske det väntar en fiskekompis! :)

 


Nere på sjön så stod mamma för maten och slängde iordning lite pytt vid muurikan, gott!

 


Tävlingen är avslutad.

Tävlingen om två gummibensnymfer är avslutad och eftersom ingen skickade in någon historia via mail så blev det helt enkelt så att en av stamkunderna fick dom. Det var Togge som alltid har någon finurlig historia på lut när han kommer in och som igår gav mig Teeny-nylontafs som han tyckte jag skulle prova.

Tack ska du ha och slit dom med hälsan!

Idag står utförsåkning på schemat och efter en snabb sväng ut i verkstaden så är glidet fixat, ha en fantastisk dag!

Nu börjar det rycka i kastarmen!

Jag är så grymt sugen på att flugfiska så jag måste snart hitta på något för att stilla min abstinens!
Har knåpat ihop en rockenkläckare nu som ser rätt intressant ut, det får helt klart bli ett gäng sådana till asken och kanske även till Fjällsport.




Har även en ny lite finurlig idé till nymfskin som jag måste ta att sätta i verket, vad det blir får ni läsa om senare ;)

I övrigt så har Peter ledigt idag och imorse när jag pratade med honom så hade han precis satt tillbaka ett litet exemplar av en röding uppe på Kösjön och var ute efter några större!


Flugbindning

 

Här är två varianter på AH-flugan jag tidigare skrev om. Den första med lite ljusare inslag i vingen och med silverkropp samt den andra med mörkare vinge och svart icedub som kropp.

Jag tror att dom kan bli giftiga när det blir dags att jaga öring om nätterna under sommarens fiske, upp till bevis!




Här gjorde jag ett test även på Johans tips om "T-pinnar" för att sätta på ögon och denna fick ett par rosa panduro czechpärlor. Lite överdriven vinge men ändå rätt nöjd med resultatet.
Jag har ännu inte fastnat i epoxyträsket men det skulle vara kul att prova lägga till det på denna och byta lite färger i vingen. Får se vad det blir



Mönsterbeskrivningar

Dessa två mönster kommer från Fiske-Feber Nr1 2010



Det här är ett ganska intressant mönster, jag har funderingar på att binda en variant på denna istället för en traditionell muddler och förhoppningsvis spara lite tid mot att frisera muddlerhuvud.
Gjorde den rakt av i svart men är inte riktigt nöjd med resultatet så det blir lite mer laborerande innan det är klart.
Möjligt att det blir ännu bättre med att förtynga den en aning så den ligger i ytskiktet och skapar mer turbulens istället för på ytan. Får se :)



Här börjar det bli riktigt intressant! St. 16 på shrimpkrok och med Johans (flugbindning.blogspot.com) tips om kuvertfönsterplast till rygg samt orange icedub mixad med haröra så kan det bli en bra gammarus.

Får fila på det ikväll!




Duvedsrajden



Idag har årets upplaga av Duvedsrajden gått av stapeln och blev förflyttad till spåret i Duved då vädret satte stopp för den traditionella turen från Duved över Åresjön och till Holiday club.

Vädret har varit växlande men har bjudit på ömsom snö och sol!

Jag letar även febrilt efter nya flugmönster som ska hamna i asken till sommaren och hittade ett intressant mönster på en Rockenkläckare. I den aktuella Fiskejournalen och artikeln om fisket i Älgsjön med bland annat den lokale hjälten Peter Sjödin så är denna mönsterbeskrivning med:

Krok: Streamerkrok s.10
Stjärt: Fasan, några spröt
Kropp: Haröredubbing fram till thorax
Thorax: Något brunare ljus dubbing av haröra alternativt fly-rite.
Vingsäck: två vita hackel binds in i spetsänden bakåt och viks sedan framåt för att fästas in.

Klura på den!




Nu snöar det!

Efter några dagars storm och värme så har kvicksilvret börjat sjunka lite igen och det snöar! Det bådar gott för helgen som kommer och alla ni som ska ut i spåren.

Har även börjat luska lite på det här med foamflugor och har hittat bra material på jobbet som ska hem och testas ikväll! Vill ha en streamer som lever om mycket i vattnet men som sparar tid vid bindstädet jämfört med ett rejält muddlerhuvud.
Vi får se vad som tar form och bilder kommer upp här på bloggen så ni kan hänga med!



Glöm inte bort tävlingen!

Veckan ut ligger tävlingen öppen för att vinna två gummibensnymfer ur Fjällsportserien. Skicka in en rolig fiskehistoria till [email protected] och en motivering till varför du behöver denna nymf i din ask.


Senaste tillskottet i garderoben

Har skaffat mig en skaljacka från Lundhags som ska bli den nya slitvargen. Har klurat ett tag på en jacka som skall fungera lika bra under soliga vårvinterdagar som regniga sommardagar och valet föll på denna:



Det blir upp till bevis nu i veckan då jag ska försöka klämma in nån fisketur mellan arbetsdagarna!



Solsken i Åredalen!

De två senaste dagarna har bjudit på fantastiskt väder i fjällen och det är så roligt att höra alla som har fått vara ute och njuta!
Jag vågar nästan hoppas på att våren är i antågande och att finvädret är här för att stanna :)




I övrigt så sitter jag hemma vid flugbindarbänken och knåpar på nya mönster, försöker just nu göra en kopia av AH-Flugan från senaste numret av Allt om Flugfiske men har bytt ut tuben mot dubbelkrok i storlek 8. Får se vad resultatet blir när muddlerhuvudet jag lade till har friserats.


Tävling!

Eftersom första flugan nu är klubbad till Fjällsportserien så lottar jag ut två exemplar av denna!

Skicka in en kort berättelse av ditt bästa fiskeminne och en motivering till varför just Du ska ha två gummibensflugor i din ask tillsammans med adress och ditt namn till [email protected]


Flugor

Jag har pratat ihop mig med Peter och vi har bestämt oss för att ha en serie med några få specialflugor till salu på Fjällsport i sommar och en är utvald.

Det blir denna gummibensnymf som tidigare varit på bild:


Har du har något intressant mönster att dela med dig av? maila mig gärna med bindbeskrivning eller bild så lägger jag ut det här på bloggen!


RSS 2.0